• ENGLISHSTAR

            • V júni sa žiaci našej školy zapojili do medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku "ENGLISHSTAR". Do súťaže sa zapojili žiaci z ročníkov: 3., 4., 6., 7., 8., 9. V súťaži dosiahli veľmi dobré výsledky, čím úspešne reprezentovali našu školu. Srdečne im blahoželáme a prajeme veľa úspechov v novom šlolskom roku.

            • Samotestovanie Ag testom

            • Vážení rodičia!

              Samotestovanie je dobrovoľné, avšak na základe platného Školského semaforu má rodič škole potvrdzovať použitie domácich AG samotestov. V EduPage v module Žiadosti/Vyhlásenia je pripravené vyhlásenie „Domáci AG samotest – výsledok“, cez ktoré nám jednoducho oznámite vykonanie testu.

              Inštruktážne video ako vykonať samotestovanie pripravené Ministerstvom zdravotníctva SR: https://youtu.be/bihiBgpM9pc

              V prípade pozitívneho výsledku:

              1. Žiak zostáva doma – nemôže ísť do školy.

              2. Rodič kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý mu stanoví ďalší postup.

              3. Rodič oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu, aby škola mohla pristúpiť k sprísneným hygienicko-epidemiologickým opatreniam.

          • Gesto pre mesto
            • Gesto pre mesto

            • Milí rodičia a priatelia našej školy

              Spoločenstvo rodičov a ZŠ sv. Andreja Svorada a Benedikta sa zapojili do projektu Gesto pre mesto - Raiffeisen bank.  Cieľom je zvýšiť mobilitu žiakov ZŠ na bicykli, kolobežke. Projekt s názvom  „Aktívna spoločnosť = zdravé deti“  bol zaradený do verejného hlasovania.

              Hlasovanie prebieha od 1.09.2021 do 30.09.2021 na stránke: https://www.gestopremesto.sk/hlasovanie/zilinsky-kraj. Názov nášho projektu:  Aktívna spoločnosť = zdravé deti.

              Obraciame sa na Vás s prosbou o podporu a hlasovanie za náš projekt. Aj Váš hlas môže rozhodnúť o víťazovi!  Ďakujeme.

          • Zápis do SZUŠ
            • Zápis do SZUŠ

            • Súkromná základná umelecká škola v Skalitom oznamuje, že prihlásiť  sa na jednotlivé  odbory (hudobné, tanečné, výtvarné, literárno-dramatické) je možné 6. a 7. septembra 2021 v čase od 11.00h do 14.00h v budove ročníkov 1.-4.

              Plagát

              Ponuka SZUŠ

            • Informácie k školskému roku 2021/2022

            • Organizácia a forma vzdelávania sa budú riadiť platným COVID Automatom, ktorého súčasťou je aj časť upravujúca opatrenia pre školy a školské zariadenia – ŠKOLSKÝ SEMAFOR.

              Je potrebné, aby dieťa pri nástupe do školy 3.9.2021 odovzdalo zákonným zástupcom podpísané Vyhlásenie o bezpríznakovosti“. Najjednoduchšie však je vyriešiť to elektronicky v systéme EduPage (v časti žiadosti/vyhlásenia). Bez tohto dokumentu dieťa nebude vpustené do budovy školy. Nie sú potrebné žiadne iné dokumenty (ani testovanie, ani očkovanie, ani potvrdenie o prekonaní Covid). Prosíme, aby si vaše dieťa prinieslo so sebou prezuvky, dve čisté rúška ako aj ostatné hygienické potreby (toto sa týka každého dňa školského vyučovania do odvolania).

              Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti: docx, pdf

              Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti návštevníka: docx, pdf

              Info pre rodičov

              Školský semafor

            • Voľné pracovné miesto - školský špeciálny pedagóg

            • Škola prijme do pracovného pomeru školského špeciálneho pedagóga na celý úväzok s nástupom od 27.08.2021. Pracovný pomer na dobu určitú v škol. roku 2021/2022.  Požadované kvalifikačné predpoklady v zmysle platnej legislatívy.

              Zoznam požadovaných dokladov:

              • žiadosť o prijatie do zamestnania, štruktúrovaný životopis, doklady o ukončenom vzdelaní, súhlas so spracovaním osobných údajov v zmysle zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov.

              Požadované doklady posielajte do 13. 08. 2021 na adresu školy: Základná škola sv. Andreja Svorada a Benedikta, Skalité 729, 023 14 alebo elektronickou formou na e-mail: czsskaliteustredie@centrum.sk

            • Prázdninové dobrodružstvo

            • V dňoch od 01.07.2021 do 16.07.2021 prebiehalo v našej Základnej škole sv. Andreja Svorada a Benedikta „prázdninové dobrodružstvo“. Deti tu získali veľa ďalších nových poznatkov a skúseností v jednotlivých pripravených aktivitách. Zažili veľa dobrodružstva pri jednotlivých hrách a činnostiach a spoločne tak nadobudli  nezabudnuteľné zážitky.  Keď že nám stále prialo počasie, väčšinu času sme strávili vonku pri rôznych hrách, športových aktivitách na ihrisku, túrach, ale aj kúpaní sa, či už pri potoku „za Riekami“ alebo v bazénoch pri škole. Zúčastnili sa aj exkurzie v Kysuckej knižnici a Múzeu v Čadci, kde deti nadobudli okrem zaujímavých vedomostí aj nové zručnosti /výroba moriaka a čelenky/. Tak isto sa  zapájali  aj  do   vnútorných   tvorivých  aktivít v škole ako je maľovanie, kreslenie a tvorenie, nie len rozličných obrázkov o zvieratkách a prírode, ale aj  tvorby veľkých plagátov /napr. „mini zoo“, „naša obec a doprava v obci“ podľa predstáv detí“, „obchod s hračkami“/. Deti si za svoju neúnavnú usilovnosť a veľkú aktívnosť vyslúžili aj diplomy tohto prázdninového dobrodružstva.

            • Voľné pracovné miesto - učiteľ

            • Škola prijme do pracovného pomeru učiteľa 2.st. s aprobáciou Fyzika, Technická výchova, Dejepis na celý úväzok s nástupom od 27.08.2021. Pracovný pomer na dobu určitú. Požadované kvalifikačné predpoklady v zmysle platnej legislatívy.

              Zoznam požadovaných dokladov:

              • žiadosť o prijatie do zamestnania, štruktúrovaný životopis, doklady o ukončenom vzdelaní, súhlas so spracovaním osobných údajov v zmysle zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov.

              Požadované doklady posielajte do 10. 08. 2021 na adresu školy: Základná škola sv. Andreja Svorada a Benedikta, Skalité 729, 023 14 alebo elektronickou formou na e-mail: czsskaliteustredie@centrum.sk

          • Poskytnutie dotácie na stravu v šk. roku 2021/22
            • Poskytnutie dotácie na stravu v šk. roku 2021/22

            • Od nového školského roku dochádza k ukončenie plošného poskytovania dotácií na stravu v ZŠ. Nárok na poskytnutie dotácie (strava zadarmo) majú deti:

              • ktoré žijú v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima. Túto skutočnosť treba zdokladovať potvrdením z úradu práce soc. vecí a rodiny.
              • v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti nemôže uplatniť daňový bonus. Táto skutočnosť sa preukazuje čestným vyhlásením, ktoré uvádzame v prílohe.

              Potvrdenia a čestné vyhlásenia je nutné predložiť škole do 21.7.2021 osobne alebo vhodením  do poštovej schránky umiestnenej pri vstupe do budovy školy ročníkov 5.-9. Viac informácií nájdete v súbore pod textom

              Na Vaše otázky Vám radi odpovieme na tel. čísle 041/4376101 v prac. dňoch v čase od 8.00 do 13.00 h. Prípadne otázky adresujte na mailovú adresu: ekonom@zsuskalite.edu.sk.

              cestne_vyhlasenie.pdf

              INFO_pre_ziadatelov.pdf

            • Prázdninové dobrodružstvo

            • Milí rodičia, ste vyčerpaní covidovými prerušeniami vyučovania a potrebujete počas prázdnin zabezpečiť pre svoje deti zmysluplný program? Takúto možnosť ponúkame žiakom 1. stupňa. Bližšie informácie na plagáte.

              Nezabúdame ani na starších žiakov. Prichádzame s aktivitou  Múdrejší, aktívnejší, sebavedomejší v ďalšom ročníku, v ktorej ponúkame pre žiakov 5. a 6. ročníka možnosť zaujímavo si docvičiť to, čo sa im nepodarilo uspokojivo zvládnuť počas dištančného vzdelávania. Termín od 1. do 9. júla. Bližšie informácie poskytnú triedni učitelia, prípadne vedenie školy.

            • Výtvarná súťaž „Rozprávkové nebo“

            • Anna Vanesska Gregušová (4.A) sa stala víťazkou hlavnej ceny výtvarnej súťaže Rozprávkové nebo organizovanej Kysuckou hvezdárňou. Pre svoju triedu Vanesska získala zábavno – vzdelávacie podujatie Kúzelná astronómia v mobilnom planetáriu a prednášku  s pokusmi  v triede Zábavná optika“.   Blahoželáme a ďakujeme za krásny zážitok.

            • Výchovný koncert

            • Dňa 16. 6. 2021 absolvovali naši žiaci pútavé multimediálne hudobné predstavenia, ktoré zabezpečila umelecká agentúra LETart production. Boris Letrich, spevák zo skupiny AYA, spolu so svojimi kolegami v predstavení TRENDSETTER zaujímavým a pútavým spôsobom umožnili  žiakom 2.stupňa spoznať svet médií, internetu, šikany a kyberšikany a ich vplyv na psychiku človeka. V ďalšom predstavení HRAVO-ZDRAVO motivovali a a ukázali žiakom 1.stupňa koľko energie môže človek získať pohybom a zdravou stravou.

              Ďakujeme spoločnosti LETart za pekný výchovný koncert a taktiež obecnému úradu za umožnenie realizácie koncertu v priestoroch amfiteátra.

            • Stravovanie v školskom roku 2021/2022

            • Dotácie  na stravu pre predškolákov a žiakov základných škôl končia. Preto prosíme rodičov, aby v prípade záujmu o stravovanie v školskej jedálni na školský rok 2021/2022 vypísali Zápisný lístok stravníka a odovzdali ho do 30.06.2021 v  školskej jedálni.

              Všetkým terajším stravníkom základnej školy bude opäť pri obede vydaný lístok s prístupom na webovú jedáleň, prostredníctvom ktorej sa môže stravník odhlasovať zo stravy, uvidí svoj finančný stav a aj jedálny lístok. Dôležité je číslo stravníka, ktoré bude slúžiť aj ako variabilný symbol, keďže školská jedáleň prechádza na úhradu stravy cez bankový účet. Toto osobné číslo je uvedené na lístku hneď za menom, žiaci ho mali napísane aj na čipoch.

              U nových stravníkov si treba vyžiadať číslo a prístupový kód k webovej jedálni u vedúcej ŠJ.

              Zápisný lístok stravníka (pdf)

              Zápisný lístok stravníka (doc)

          • Zápis žiakov do SZUŠ Skalité
            • Zápis žiakov do SZUŠ Skalité

            • Súkromná základná umelecká škola Skalité oznamuje, že zápis žiakov na štúdium hudobného, výtvarného, tanečného, literárno-dramatického a multimediálneho odboru  v školskom roku 2021/2022 sa bude konať v dňoch od 7. júna do 9. júna 2021 v čase od 13:00 hod do 16:00 hod v budove ročníkov 1. - 4., v označených priestoroch SZUŠ  a elektronicky - vyplnením prihlášky na www.szusskalite.sk

              Viac info na plagáte.

              Tešíme sa na Vás

            • Vyhlásenia o bezinfekčnosti

            • Podľa aktualizovaných nariadení čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti predkladá zákonný zástupca žiaka pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov). Čestné vyhlásenie je potrebné predložiť elektronicky cez edupage alebo v tlačenej forme.

              Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá zákonný zástupca potvrdenie o chorobe vydané  lekárom.

              V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom alebo  regionálnym hygienikom.

              Manuál pre základné školy

              Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti

          • Návrat žiakov 5.-7. ročníka od 3.5.2021
            • Návrat žiakov 5.-7. ročníka od 3.5.2021

            • V pondelok 3.5. 2021 sa obnovuje prezenčné vzdelávanie aj pre žiakov 5.- 7. ročníka. Žiaci už pre vstup do školy nepotrebujú negatívny test žiaka ani rodiča, žiaci sa preukážu len čestným vyhlásením o bezinfekčnosti, najlepšie elektronicky cez Edupage.

              Žiaci v 5.-7. ročníku budú mať v rozvrhu zaradené triednické hodiny s témami socializácie/duševného zdravia, pandémie, vytváraniu pozitívnej klímy v kolektíve žiakov, zdieľaniu zážitkov, kladeniu otázok, vyjadrovaniu vlastných potrieb, obnoveniu dobrých kamarátskych vzťahov, témy obnovy komunikačných pravidiel, správania sa v školskom prostredí. Triedne aktivity budú súčasťou aj iných vyučovacích hodín najmä v prvom týždni adaptačného obdobia. Vyučovanie v adaptačnom období bude prebiehať podľa platného rozvrhu bez skúšania, testov, písomiek. Hodnotiť sa bude iba slovne.

              Na stravu škola automaticky prihlasuje všetkých žiakov 5.-7. ročníka, ktorí sa stravovali v ŠJ. V prípade, že žiak sa od 3.5.2021 nebude stravovať, je potrebné to nahlásiť buď telefonicky vedúcej ŠJ (041/4376270) alebo sa odhláste na webe jedalen.sk.

              Návod – ako podať vyhlásenie o bezinfekčnosti elektronicky.

              Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (docx, pdf)


            • Knižný katalóg

            • Milí žiaci! Touto cestou Vám chceme dať do ponuky katalóg kníh (Fragment). Kto by mal záujem objednať si akúkoľvek knižnú publikáciu z tohto katalógu, môže tak urobiť prostredníctvom správy na EduPage (p. uč. Kulla alebo p. uč. Gončárová). Termín odovzdania objednávok: streda 5. mája 2021. 

              Link na skopírovanie do prehliadača, kde si môžete stiahnuť katalóg:

              https://www.kmc.sk/#

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje